Suport 24/7

+4021 269 32 84
+40726 336 435
+40728 883 496

EMAIL

tehnic@trendo.ro

Program

Lun - Vin 8:00 - 17:30

Service gratuit cu asigurarea RCA şi CASCO

O mică ciobitură în parbriz poate fi reparată fără probleme. Însă dacă problema nu este remediată în timp util, vibraţiile pot transforma această mică ciobitură într-o fisură lungă. În acest caz, singurul remediu este înlocuirea costisitoare a întregului parbriz, care ocupă mult timp. De reţinut: repararea daunelor provocate de pietrele proiectate este acoperită de majoritatea asigurărilor RCA şi CASCO, fiind astfel gratuită (fără taxe suplimentare, fără creşterea preţului). Iar dacă este necesară înlocuirea parbrizului, costurile sunt limitate la suma suplimentară specificată în poliţa de asigurare.

Înlocuire sau reparare?

În principiu, daunele provocate de pietrele proiectate pot fi reparate, în funcţie de prevederile legale şi condiţiile tehnice. O lunetă sau un geam lateral, de exemplu, trebuie înlocuit(ă) întotdeauna, în timp ce parbrizul poate fi reparat cu răşini sintetice speciale. Totuşi, există trei condiţii importante: zona deteriorată nu trebuie să aibă un diametru mai mare de cel al unei monede de 50 de bani, distanţa faţă de marginea parbrizului trebuie să fie de cel puţin 10 cm şi zona deteriorată nu trebuie să se afle în câmpul vizual al şoferului

 

Geamurile autovehiculului ca factor de siguranţă

Bine de ştiut: toate geamurile autovehiculului sunt componente de siguranţă care contribuie la stabilitatea caroseriei per ansamblu. Şi geamul montat este crucial din punct de vedere al siguranţei pasagerilor. De exemplu, în eventualitatea unui accident, parbrizul trebuie să asigure sprijin pentru airbag. Dacă este fisurat, acesta nu va putea rezista presiunii şi se va sparge. În cel mai rău caz, acest lucru poate împiedica declanşarea airbagului şi cauza răniri grave.

Recomandarea noastră profesionistă

Dacă parbrizul este ciobit, vă recomandăm să lipiţi cât mai repede posibil un plasture transparent pe zona afectată pentru a evita pătrunderea murdăriei şi a umezelii. Apoi apelaţi imediat la un specialist pentru remedierea profesionistă a problemei.

"